TRENER

FITNESS CLUB

Blog Trenera

Pravi dorucak ubrzava mrsavljenje

Posted on March 24, 2013 at 10:40 AMNaučnici su otkrili da vrsta hrane koju jedete pre fizičkih i mentalnih napora ima direktan uticaj na vaše zdravlje.

 


Da li vam vaš široki struk stvara noćne more? Stručnjaci sa Univerziteta u Notingemu kažu da doručak sa niskim glikemijskim indeksom (GI) uz sok od jabuke pomaže telu da razbije masti bolje nego da dan počnete žitaricama i belim tostom, izveštava Dejli Ekspres.

 


Studija koju predvodi dr Ema Stivenson bavila se zdravstvenim stanjem mladih žena kada doručkuju određenu hranu. Prvo su im dali doručak koji izaziva veliki rast glukoze u krvi – kornfleks i mleko, beli hleb i džem i gazirana, zaslađena pića.

 


Zatim su promenili ploču i dali im hranu sa niskim GI, s tim da oba doručka imaju istu količinu kalorija, ugljenih hidrata, masti i proteina. Doručak sa niskim GI sastojao se od musli, mleka, kompota breskve, jogurta i soka od jabuke.

 


Tri sata posle jela, žene su provele sat na traci za trčanje. Zatim im je dat ručak – isti u oba perioda studije. Tokom dana uzeti su uzorci krvi i vazduha koji izdišu.

 


Iz analize, istraživači su otkrili da plazma slobodnih masnih kiselina – koji pokazuju količinu masti koju telo koristi za energiju – počinje da raste dva sata posle doručka sa niskim GI i da je u tom slučaju veća koncentracija, što znači i brže sagorevanje masnih naslaga u telu.

 


- Zaključili smo da konzumiranje doručka sa niskim GI povećava oksidaciju masti i dok se odmaramo i dok vežbamo, a pritom utiče na apetit, jer su se ispitanici osećali siti duže nakon što bi pojeli ovakvu vrstu hrane – kazala je dr Stivenson.

 


Uz pravilnu ishranu, ide i pravilan trening. Stoga vam preporučujemo rekreaciju i treniranje kod nas najintenzivnijeg fitnesa do sada - INSANITY Fitness
www.starfield-gym.webs.com ili https://www.facebook.com/groups/starfieldgym/" target="_blank" rel="nofollow">STARFIELD Fitness 

Bez pokusaja, nema uspeha.

smedia

Categories: Zdrava ishrana

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments

Prijavite se na nasu mailing listu.

PollDaddy